I onsdags var der så fejl- og mangelgennemgang og jeg havde forberedt mig så godt jeg kunne, ved at gennemgå en stor del af huset mandag og tirsdag og jeg kom frem til en liste på ca. 140 punkter. Det var alt fra pletter, skrammer og ridser til større fejl såsom manglende dampspærre, stikkontakter, afløb, kogeplader der ikke passer i bordpladen og forkert emhættekonstruktion.

Jeg havde sorteret dem efter graden af fejl, om det var alvorlige og kritiske, mindre alvorlige til kosmetiske eller noget som skulle undersøges nærmere. For at være serviceminded havde jeg også sorteret punkterne efter, om jeg vurderede det til at være malerarbejde, VVS, tømrer, elektriker osv, så håber jeg lidt, at det vil gå hurtigere med at sikre at fejlene bliver udbedret. Jeg var derefter rundt og tage billeder af de fejl og mangler, som ikke gav sig selv og nummerede dem i en delt note i Evernote, som jeg linkede til i arket.

Min kæreste og jeg mødtes med vores byggeleder og vores byggerådgiver Anders kl. 16.00 og kl. 20.15 var vi færdige med både en indvendig og udvendig omgang. Anders var rigtig god at have med, da han med hans erfaring hurtig kan sige om det reelt er en fejl som bare skal rettes eller om det er, hvad man bør kunne forvente af et nybyggeri. Listen så efter gennemgangen sådan her ud: Fejl og mangelliste pr. 2/7-2015

Det havde taget noget tid at komme igennem alle punkterne, men vi blev alle hurtige enige om, at det ikke var muligt at nå at rette alle fejl før en gang i næste uge. Vi aftalte derfor aflevering på onsdag d. 8/7-2015 kl. 10.00, da Bülow Huse så ville have mulighed for at kunne blive helt færdig med huset, så vi ikke skulle flytte ind i et halv færdigt hus. Reglerne er faktisk sådan, at så længe det ikke er væsentlige mangler, så kan man godt blive nødt til at overtage huset, hvor de så kommer efterfølgende og retter de sidste fejl, men hvem ønsker at have håndværkere løbende mellem alle ens møbler, når huset egentlig burde have været færdigt, da man kommer til at bruge en masse tid på det og så bare det med at leve i et halvfærdigt hus er ikke så fedt, også selvom det kun er kosmetiske mangler.

Vi håber derfor at huset er blevet helt færdigt, når vi når til onsdag. Alt hvad der stadigvæk ikke er færdigt på onsdag vil vi tilbageholde et beløb for, så byggefirmaet ikke får betaling for de ting, som de ikke har lavet. Så skal de indenfor rimelig tid komme og udbedre fejl og manglerne.

I onsdags der startede vores gartner Daniel også og de lagde hårdt ud med fire mand og vi har lige været derude forbi huset i dag og de har allerede lagt de første fliser rundt om huset. Det er fantastisk og vi glæder os så meget til at kunne flytte ind og drømmer allerede om varme sommeraftener med grill og grøn græsplæne i det nye hus.

 

Her er de så småt begyndt på vores morgensolsterrasse.

Her er de så småt begyndt på vores morgensolsterrasse.

Det bliver rigtigt godt, når det bliver færdigt.

Det bliver rigtigt godt, når det bliver færdigt.

Fliserne er kommet rundt om huset, det bliver 60x60 fliser.

Fliserne er kommet rundt om huset, det bliver 60×60 fliser.

Så er terrassen målt ud

Så er terrassen målt ud

Pigerne glæder sig så meget til at kunne flytte ind  på deres nye værelser. (De bliver forresten fem måneder i dag!)

Pigerne glæder sig så meget til at kunne flytte ind på deres nye værelser, nu har de også ventet længe. (De bliver forresten fem måneder i dag!)

...og nyde solen på terrassen, de er klar!

…og til at nyde solen på terrassen, de er klar!