Huset på Talosvej

Byggeprojekt med Bülow Huse

Menu Close

Fejl- og mangelgennemgang på torsdag d. 18/6 (69 dage forsinket byggeri)

Vores byggeleder ringede til mig i onsdags og kastede håndklædet i ringen med hensyn til at være færdig fredag d. 12/6, så endnu engang er deadline ikke overholdt.

Så fra de startede byggeriet har de lovet at være færdige først d. 23/3, som så blev til d. 6/4, som derefter blev lovet d. 4/6, og så en dato der hed i fredags d. 12/6.

Byggelederen fortalte dog, at nu ville de være færdige på torsdag d. 18/6 og jeg spurgte om det var helt helt færdigt, altså et fejlfrit, rengjort og ryddeligt hus, hvilkede han bekræftede. Når vi har haft fejl- og mangelgennemgang, som bliver en gennemgang af det helt færdige byggeri sammen med vores eksterne byggesagkyndige, så har Bülow 5-7 dage til at bringe fejlene i orden, som vi dog håber på bliver minimale.

Det er en forfærdelig klemme man sidder i som bygherre, når ens byggeri bliver ved med at blive udsat og tilsyneladende nedprioriteret. Man kan kun sidde og kigge på, hvor langt ens byggefirma vil trække det i langdrag og hvor meget deres moral vil gå med til at udsætte en for.

Vi sidder hver dag og bekymrer os om, om vores byggeri bliver uden flere fejl og mangler og kan kun håbe på, at det snart bliver færdigt. Det er hårdt at vide, at trods stor velvilje til at hjælpe, er vores lille familie en belastning for venner og familie, når nu vi ikke selv har et sted at bo. Samtidig skal vi også diskutere med byggefirmaet, om det de har lavet virkelig er, som vi har aftalt, når de i stedet kunne sørge for, at alt blot kommer i orden, set forsinkelsens og fejlenes størrelsesorden i betragtning.

Vi er nu oppe på et 69 dages forsinket byggeri, hvor sommeren er kommet, mens vi stadigvæk går rundt i vintertøj, da vores garderobe står i flyttecontaineren. Vi skulle jo ikke pakke til så lang tid, da det blot var et par uger, vi skulle bo hos svigerforældrene. Byggeriet var allerede tre uger forsinket, da vi flyttede fra lejligheden, så hvor længe kunne det vare? Vores børn er blevet dobbelt så store bare i den tid, vi har boet i en kuffert og vi har i flyttecontaineren flere gaver med tøj til børnene, som de nu ikke længere kan passe. Vi kan heller ikke tage på sommerferie, for byggeriet er jo lige ved at være færdig …om en uge. Gartneren kan vi heller ikke sætte i gang med at lave haven, for vi skal først have flyttecontaineren væk fra grunden før han kan starte, og den kan vi først få væk, når vi er flyttet ind.

Det er dog dejligt at se den støtte, vi har oplevet, lige fra familie og venner til nye bekendte efter bloggen her er kommet frem. Det er godt at se, at vi løbende har folk, som følger med på bloggen.

Besøgende på bloggen er kraftigt stigende

Besøgende på bloggen er kraftigt stigende

Status på byggeriet efter denne uge er, at de fleste (men ikke alle) huller i loftet er lukket, gipskasser i bryggers og walk-in er lavet. Skabe i børneværelser er samlet og vi har fået armatur i køkken. Skydedør mangler at blive sat op, udtræk til emhætte laves i væg, garageport gaber stadigvæk, malerarbejde udestår, elektrikerarbejde udestår, glasvæg til bruseniche i forældrebad skal sættes op, spejle sættes op, fugninger alle steder og så vores to nye problemer, for stort hul i bordpladen til kogepladerne og skuffer der ikke kan åbnes i walk-in pga. fodpanel, er nogle af de områder der udestår og som skal løses inden torsdag. De har travlt!

Gipskasse over skabe i bryggers lavet.

Gipskasse over skabe i bryggers lavet.

Huller i loftet i stuen er lavet

Huller i loftet i stuen er lavet

Næsten alle huller i kontoret klaret

Næsten alle huller i kontoret klaret

Hul i bordplade til kogeplader er for stort.

Hul i bordplade til kogeplader er for stort.

Sokkel i walk-in er for lille så skuffer ikke kan åbnes pga. fodpanel

Sokkel i walk-in er for lille så skuffer ikke kan åbnes pga. fodpanel