Huset på Talosvej

Byggeprojekt med Bülow Huse

Menu Close

Month: juni 2015

Vi tæller ned til på onsdag d. 1/7 (83 dage forsinket byggeri)

Så er fejl og mangelgennemgangen bekræftet til på onsdag d. 1/7 kl. 16 og vi tæller nu ned.

weeks
-12
-1
days
0
-1
hours
-2
-3
minutes
-2
-8
seconds
-4
-1

Bülow Huse har dog stadigvæk meget travlt, da en del lapning, fugning, spartling, maling og rengøring udestår. Vaskemaskine og tørretumbler, som vi havde fået udsat leveringen og monteringen på to gange pga. forsinket byggeri og som til sidst blot blev leveret, har Bülow også lovet at montere.

Kogepladerne har de ikke dækket af, da de lavede emhætten. Kogepladerne passer dog alligevel ikke til hullet i bordpladen.

Kogepladerne har de ikke dækket af, da de lavede emhætten. Kogepladerne passer dog alligevel ikke til hullet i bordpladen.

Ledninger skal monteres pænt over skabene.

Ledninger skal monteres pænt over skabene.

En del rengøring udestår sammen med pudsning af vinduerne.

En del rengøring udestår sammen med pudsning af vinduerne.

Der er ridser på flere vindueskarme som også stadigvæk skal monteres.

Der er ridser på flere vindueskarme som også stadigvæk skal monteres.

En del fugninger udestår, også inde på badeværelset og i garagen.

En del fugninger udestår, også inde på badeværelset og i garagen.

Cylindre til dørene samt fugninger her i garagen.

Cylindre til dørene samt fugninger her i garagen.

Fejl- og mangelgennemgang på onsdag d. 1/7 (81 dage forsinket byggeri)

Dette byggeri er lidt af en farce.

Nej vi havde selvfølgelig heller ikke fejl og mangelgennemgang igår selvom tidspunkt var aftalt både mellem Bülow og jeg, men også vores byggerådgiver havde afsat tid til det. Hvornår fandt de så ud af, at det ikke kunne lade sig gøre? I onsdags, dagen inden fejl og mangelgennemgang.

Udover alle de fejl som er dukket op igen og igen, som gør at det ikke er et nyt hus vi får, men et gennemhullet og lappet et af slagsen, men til fuld pris, naturligvis, så hører vi heller ikke fra Bülow Huse. Vi er stortset ikke i dialog med firmaet og det er ikke fordi, at vi ikke ønsker det.
Jeg indkalder til opfølgningsmøder, bruger alt min tid på at tage ud til huset efter arbejde for at babysitte håndværkerne med at følge op på fejl og mangler, laver lister over udeståender, sender mails til Bülow over hvad vi mangler, ringer til Bülow og byggeleder og taler lidt med deres mobilsvarer og beder dem om at ringe til mig og give mig en status og en dato for færdiggørelse af byggeriet. Det ignorerer de og hvis jeg til sidst får fat på dem og beder om en status og de siger, at de vil vende tilbage den næste formiddag, så kommer statussen først, når jeg ringer til dem om eftermiddagen og rykker for det. Det er under alt kritik.

En normal virksomhed vil have mål for kundetilfredshed, noget med at overgå kundens forventninger, køre efter et princip om at kunden altid har ret, forventningsafstemme løbende med kunden for at sikre at intet går galt, planlægge grundigt og så overholde de aftaler man laver både mundtligt og skriftligt. Det er i hvert fald sådan, jeg har været vant til de steder jeg har arbejdet. Det bruger man tilsyneladende ikke hos Bülow Huse.

Jeg har lige talt med vores byggerådgiver, da jeg skulle aflyse vores aftale i går og han kommer jo ud til mange byggerier hos forskellige entreprenører og han kunne fortælle, at han aldrig nogensinde har oplevet noget lignende i forbindelse med færdiggørelsen af et hus. Som han sagde: “jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor de ikke bare gør det hus færdigt”. Jeg kunne ikke være mere enig.

Da jeg endelig fik fat på byggelederen i onsdags for at høre, om vi rent faktisk skulle have fejl og mangelgennemgang torsdag, fik jeg at vide at vi tager den på onsdag i stedet. Han ville sende en mailbekræftelse på det …på et tidspunkt.

Med hensyn til byggeriet så har vi endelig fået rettet og skåret garageportene til så de ikke længere er for brede til hullerne, hvilket er dejligt at det nu er lavet ordentligt.


Skydedøren til walk-in er de gået i gang med og så er der færdiggjort noget af elarbejdet rundt omkring.

De har så igen været nødt til at pille mursten ud af murværket og lave nye huller i væggene for at trække nye ledninger.


Der er blevet fuget en del steder rundt om vinduerne udvendig og indvendig, men de er ikke færdige.


Jeg håber på, at høre noget fra dem i dag og at vi så kan blive færdige på onsdag.

Fejl- og mangelgennemgang på torsdag d. 25/6 – nu med klokkeslæt! (76 dage forsinket byggeri)

Nu er det søndag aften og nej, vi har stadigvæk ikke haft fejl- og mangelgennemgang. Byggeriet er nu 76 dage forsinket!

Jeg havde travlt på arbejde mandag og tirsdag, hvorfor jeg først kommer ud til huset tirsdag aften og ser, at der ikke rigtig er sket noget siden søndag. Hvis de skulle nå det til torsdag, så krævede det hårdt arbejde fra Bülows side alle dage, for at nå det.

Jeg ringede med det samme til byggelederen der ikke tog telefonen, jeg ringede derefter til Bülow selv, der heller ikke svarede og jeg valgte derfor at skrive en mail til ham. Den svarede han på senere på aftenen, at han ville vende tilbage om onsdagen.

Da klokken var blevet 14 onsdag og jeg stadigvæk ikke havde hørt noget, så ringede jeg selv til Bülow. Til spørgsmålet om hvorfor det skal tage tre måneder ekstra end planlagt at bygge et hus og hvorfor de ikke kontakter mig, når de står tirsdag og kan se hvor meget de mangler, kun to hverdage efter, at de har sagt, at vi får nøglerne til huset torsdag, kunne han kun beklage.

Han vurderede, at der kan ske fejl- og mangelgennemgang midt i næste uge, men han ville give mig en status i løbet af torsdag. Dagen efter om torsdagen hører jeg igen ikke noget fra Bülow og skriver en mail til ham torsdag aften efter jeg har været ude i huset og kan se at håndværkerne pludselig har fået så travlt, at der er savet nye huller i gipsloftet, nu i køkkenet, vores fine nye bordplade er ikke dækket af og der er smidt skruer og glasplader hen over den meget dyre bordplade. Malerspandene er stillet i vores nye skabe og dørene hakker op i de nye fine vægge.

Håndværkere med hovedet under armen uden at skænke vores nye inventar en tanke.

Håndværkere med hovedet under armen uden at skænke vores nye inventar en tanke.

Jeg troede først de var i gang med at montere højtalerne ind til jeg kom indenfor og så at det var et stort nyt hul lige ved siden af der hvor de faktisk skal lave et hul til højtaleren.

Jeg troede først de var i gang med at montere højtalerne ind til jeg kom indenfor og så at det var et stort nyt hul lige ved siden af der hvor de faktisk skal lave et hul til højtaleren.

En masse rester stillet oveni hinanden og på trægulvet ud at dække det af.

En masse rester stillet oveni hinanden og på trægulvet ud at dække det af.

Nyt hul i loftet (hvor der vel at mærke ikke skal være et hul).

Nyt hul i loftet (hvor der vel at mærke ikke skal være et hul).

Jeg får så en kortfattet mail fredag, at der kan ske fejl- og mangelgennemgang på torsdag d. 25/6-2015 kl. 10.00 og vi får huset fredag kl. 13.00. Meget optimistisk synes jeg, hvis han mener, at han kan nå at rette samtlige fejl vi finder, på 24 timer, men det er meldingen lige nu.

Så er spørgsmålet, om vi kan stole på den nye dato?

Af store ting de mangler lige nu er:

– garageportene som er for brede skal skæres til og stolperne i porten flyttes

– skydedøren i soveværelse skal monteres og gipsvæg sættes op omkring denne

– emhætteaftræk skal laves igennem væggen, som går fra køkkenet ind i kontoret og ud

– fugninger indenfor og det sidste udenfor ved udhæng mangler

– det sidste elarbejde og reparationer afledt deraf

– entrémøbel skal på en sokkel

– gipskassen over køkkenhøjskabe skal trækkes ud

…derudover en række mindre ting og lapninger i huset.

Det sidste punkt mht. afslutningen af køkkenhøjskabene virker mærkelig og ikke særlig pæn og slet ikke i henhold til de aftalte tegninger.

Skabene bliver afsluttet sådan her:

Højskab i toppen, bemærk indhakket og den mærkelige hvide gavl.

Højskab i toppen, bemærk indhakket og den mærkelige hvide gavl.

Højskab i bund

Højskab i bund

Sådan ser det ud på afstand:

IMG_1157

Sådan ser det ud når det er malet. Det er især de hvide gavle der får det til at se forkert ud.

Sådan ser det ud når det er malet. Det er især de hvide gavle der får det til at se forkert ud (Der mangler også udluftning til køleskab lige nu)

Ifølge tegningerne burde det dog bare have set sådan her ud, uden indhak i toppen (eksempler fra andre blogs og køkkenfirmaer):

63E87BE6-A154-484D-82BA-B873076115EB IMG_1200FullSizeRender  BF570D3E-5583-4932-AE9A-56CE4BC8E658 4C56BF0B-8C5A-4B6F-A4F0-4B8EF4FB60EB

Svane

Vi håber, at det er denne her uge, at det skal lykkes, at få vores hus færdigt og få vores liv tilbage.

Derudover håber vi, at Karsten Bülow selv personligt går rundt og kvalitetssikrer byggeriet inden fejl- og mangelgennemgang, så byggeriet fra starten af lever 100 % op til Bülow Huses standard, så vi ikke skal spilde vores tid med at notere en masse fejl og mangler på torsdag.

Fejl- og mangelgennemgang på torsdag d. 18/6 (69 dage forsinket byggeri)

Vores byggeleder ringede til mig i onsdags og kastede håndklædet i ringen med hensyn til at være færdig fredag d. 12/6, så endnu engang er deadline ikke overholdt.

Så fra de startede byggeriet har de lovet at være færdige først d. 23/3, som så blev til d. 6/4, som derefter blev lovet d. 4/6, og så en dato der hed i fredags d. 12/6.

Byggelederen fortalte dog, at nu ville de være færdige på torsdag d. 18/6 og jeg spurgte om det var helt helt færdigt, altså et fejlfrit, rengjort og ryddeligt hus, hvilkede han bekræftede. Når vi har haft fejl- og mangelgennemgang, som bliver en gennemgang af det helt færdige byggeri sammen med vores eksterne byggesagkyndige, så har Bülow 5-7 dage til at bringe fejlene i orden, som vi dog håber på bliver minimale.

Det er en forfærdelig klemme man sidder i som bygherre, når ens byggeri bliver ved med at blive udsat og tilsyneladende nedprioriteret. Man kan kun sidde og kigge på, hvor langt ens byggefirma vil trække det i langdrag og hvor meget deres moral vil gå med til at udsætte en for.

Vi sidder hver dag og bekymrer os om, om vores byggeri bliver uden flere fejl og mangler og kan kun håbe på, at det snart bliver færdigt. Det er hårdt at vide, at trods stor velvilje til at hjælpe, er vores lille familie en belastning for venner og familie, når nu vi ikke selv har et sted at bo. Samtidig skal vi også diskutere med byggefirmaet, om det de har lavet virkelig er, som vi har aftalt, når de i stedet kunne sørge for, at alt blot kommer i orden, set forsinkelsens og fejlenes størrelsesorden i betragtning.

Vi er nu oppe på et 69 dages forsinket byggeri, hvor sommeren er kommet, mens vi stadigvæk går rundt i vintertøj, da vores garderobe står i flyttecontaineren. Vi skulle jo ikke pakke til så lang tid, da det blot var et par uger, vi skulle bo hos svigerforældrene. Byggeriet var allerede tre uger forsinket, da vi flyttede fra lejligheden, så hvor længe kunne det vare? Vores børn er blevet dobbelt så store bare i den tid, vi har boet i en kuffert og vi har i flyttecontaineren flere gaver med tøj til børnene, som de nu ikke længere kan passe. Vi kan heller ikke tage på sommerferie, for byggeriet er jo lige ved at være færdig …om en uge. Gartneren kan vi heller ikke sætte i gang med at lave haven, for vi skal først have flyttecontaineren væk fra grunden før han kan starte, og den kan vi først få væk, når vi er flyttet ind.

Det er dog dejligt at se den støtte, vi har oplevet, lige fra familie og venner til nye bekendte efter bloggen her er kommet frem. Det er godt at se, at vi løbende har folk, som følger med på bloggen.

Besøgende på bloggen er kraftigt stigende

Besøgende på bloggen er kraftigt stigende

Status på byggeriet efter denne uge er, at de fleste (men ikke alle) huller i loftet er lukket, gipskasser i bryggers og walk-in er lavet. Skabe i børneværelser er samlet og vi har fået armatur i køkken. Skydedør mangler at blive sat op, udtræk til emhætte laves i væg, garageport gaber stadigvæk, malerarbejde udestår, elektrikerarbejde udestår, glasvæg til bruseniche i forældrebad skal sættes op, spejle sættes op, fugninger alle steder og så vores to nye problemer, for stort hul i bordpladen til kogepladerne og skuffer der ikke kan åbnes i walk-in pga. fodpanel, er nogle af de områder der udestår og som skal løses inden torsdag. De har travlt!

Gipskasse over skabe i bryggers lavet.

Gipskasse over skabe i bryggers lavet.

Huller i loftet i stuen er lavet

Huller i loftet i stuen er lavet

Næsten alle huller i kontoret klaret

Næsten alle huller i kontoret klaret

Hul i bordplade til kogeplader er for stort.

Hul i bordplade til kogeplader er for stort.

Sokkel i walk-in er for lille så skuffer ikke kan åbnes pga. fodpanel

Sokkel i walk-in er for lille så skuffer ikke kan åbnes pga. fodpanel

Hus færdigt på fredag?! (62 dage forsinket byggeri)

Nu er der gået to uger siden sidst, vi fik at vide, at om to uger er huset færdigt, men vi har nu fået en (ny) endelig dato for færdiggørelse af huset. Så må vi håbe, at tredje gang er lykkens gang.

De har ikke haft særligt travlt i denne her uge heller, elektrikeren har dog været dér og så er der monteret de skrå vinduer samt vaske i badeværelser.

Men hvad mangler der egentlig i huset her inden slutspurten går ind:

– VVS – vandhaner i badeværelser og i køkken, udtræk til vaskemaskine i bryggers, udvendige vandhaner monteres. Unidrain afløb på begge badeværelser monteres. Stik til gaspejs på terrasse monteres.

– EL – højtalere monteres i køkken og bad, HFI og IHC-Net anlæg færdiggøres. Backlight spejle i badeværelser monteres. Elmålerskab justeres, så det er muligt at aflæse måleren. Sidste spots monteres, strøm til vaskemaskine og tørretumbler. Skifte rammer på stikkontakter.

– Tømrer – gipskasser over skabe i alle værelser/køkken/entré færdiggøres og laves i walk-in og bryggers. Emhættekasse der kommer ind i kontoret monteres. Skydedør monteres i soveværelse. Vaskemaskine og tørretumbler monteres. Køkken skal færdigmonteres. Dvs. bordplade skal monteres, bardesk monteres på køkkenø, skuffer monteres, emhætteudtrækskasse skal laves. Skab i entré sættes på en sokkel. Indbyggede skabe i børneværelser skal monteres. Alle fodpaneler monteres færdigt. Skab og skuffer monteres i forældrebad. Skuffer monteres i walk-in.

– Maler – lofter fuges og males, hvor der har været huller (garage, kontor, stue, køkken-alrum, ovenlyskasse). Gaspejs slibes og males, gipskasser spartles og males i alle rum. Udhæng pletmales, hvor de mangler at male sort. Ophæng til skab i forældrebad males. Gulv i garage spartles/lappes.

– Murer – Cementblok på terasse ved stolpe skæres til og nye huller i murværk mures. Glasvæg til bruseniche i forældrebad monteres. Fodpanel i klinke på badeværelser monteres.

– Crawford – garageporte skæres til så de passer i bredden til hullet og højre port justeres så den lukker helt

– Der skal fuges rundt om samtlige vinduer, i badeværelser, køkken, ved fodpaneler, generelt alle fuger indvendig og udvendig. Der skal også fuges mellem udhæng og murværk udvendigt. Vindueskarme skal monteres.

– Blower-door test udføres

– Oprydning og rengøring og pudsning af vinduer

Det var lige, hvad jeg kunne komme i tanke om, der er højest sandsynlig mere.

Bülow siger at huset er færdigt på fredag, hvilket lyder fantastisk og utroligt, men det stoler vi selvfølgelig på, når de siger det og at de gør deres ypperste for at overholde det de lover.

Så er der kommet vask i på forældre bad (og gæstebad), det ser godt ud.

Så er der kommet vask i på forældre bad (og gæstebad), det ser godt ud.

De skrå vinduer er nu endelig også ankommet og monteret.

De skrå vinduer er nu endelig også ankommet og monteret.

Soveværelset

Soveværelset

Rædselskabinettet i kontoret (nu med endnu flere huller)

Rædselskabinettet i kontoret (nu med endnu flere huller)

Det skrå vindue i stuen er nu også monteret, det pynter meget og giver lige det sidste lys ind fra et andet verdenshjørne.

Det skrå vindue i stuen er nu også monteret, det pynter meget og giver lige det sidste lys ind fra et andet verdenshjørne.

Det første sæt højtalere er monteret.

Det første sæt højtalere er monteret.

Det næste sæt afventer montering.

Det næste sæt afventer montering.

Så er kablerne kommet ind i stuen (...igen).

Så er kablerne kommet ind i stuen (…igen).

Pejsen ser snart klar ud til at blive malet.

Pejsen ser snart klar ud til at blive malet.

Køkkenalrum (ja nu med et ekstra hul i loftet ifht. sidste uge)

Køkkenalrum (ja nu med et ekstra hul i loftet ifht. sidste uge)

Køkkenø der stikker ud over kanten på væggen.

Køkkenø der stikker ud over kanten på væggen.

Køkkenet indefra mangler stadigvæk at blive lukket af i hjørnet under bordpladen samt få skuffer monteret.

Køkkenet indefra mangler stadigvæk at blive lukket af i hjørnet under bordpladen samt få skuffer monteret.

Nu kan man rigtig se tankerne bag de skrå vinduer, der bliver større som taget stiger.

Nu kan man rigtig se tankerne bag de skrå vinduer, der bliver større som taget stiger.

Det skrå vindue udefra, det ser godt ud!

Det skrå vindue udefra, det ser godt ud!

Grædemuren på terrassen er nu vist klar til at få lukket hullerne (igen).

Grædemuren på terrassen er nu vist klar til at få lukket hullerne (igen).

Huset set fra Talosvej

Huset set fra Talosvej

Lamperne har de sat op, selvom vi havde nævnt, at vi selv ville sætte dem op, så det er super flinkt af dem. Det pynter. Det har åbenbart været nødvendigt at pille flere mursten ud for at trække strøm til lamperne (igen), så det er vist meget godt, de selv har gjort det.

Lamperne har de sat op, selvom vi havde nævnt, at vi selv ville sætte dem op, så det er super flinkt af dem. Det pynter. Det har åbenbart været nødvendigt at pille flere mursten ud for at trække strøm til lamperne (igen), så det er vist meget godt, de selv har gjort det.